Доступність посилання

ТОП новини

Яхту Медведчука продасть аукціонний дім з Нідерландів – АРМА


Яхта Віктора Медведчука Royal Romance
Яхта Віктора Медведчука Royal Romance

В Національному агентстві з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) 23 квітня визначили організатора на право продажу конфіскованої яхти у колишнього народного депутата підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука.

На конкурсному відборі переміг нідерландський аукціонний дім Troostwijk Auctions, повідомила пресслужба агентства.

У АРМА зазначили, що цей аукціонний дім створено в 2015 році. Він спеціалізується на продажу яхт та іншого обладнання. Глобальне географічне охоплення – 175 країн, має п’ять представництв по всьому світу. Зокрема, у США, ОАЕ і Хорватії.

Учасники конкурсної комісії розглянули заявки трьох офіційних претендентів – світових аукціонних домів. Перевірялася непричетність претендентів до Росії, Білорусі, Медведчука або пов’язаних із ним осіб.

Читайте також: АРМА планує розірвати з «Укрнафтою» договір на управління арештованими «заправками Медведчука»

Раніше окружний суд у хорватському місті Спліт ухвалив рішення передати Україні яхту Royal Romance колишнього українського депутата і кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Медведчук потрапив під міжнародні санкції, а його яхту заарештували в хорватському порту Рієка в березні 2022 року. Вартість яхти оцінюють приблизно в 200 мільйонів доларів.

У липні 2022 року Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами повідомило журналістам «Схем» (Радіо Свобода), що шукає торговий майданчик для продажу яхти Віктора Медведчука Royal Romance, яка навесні того року була арештована в Хорватії і передана АРМА за рішенням Личаківського районного суду міста Львова.

Звинувачений у державній зраді Медведчук був переданий Росії в рамках обміну полоненими у вересні 2022 року.

Активи Медведчука і його дружини Оксани Марченко в Україні заарештовані. У січні 2023 року президент України позбавив Медведчука українського громадянства.

Форум

XS
SM
MD
LG