Доступність посилання

ТОП новини

У Києві для бізнесу та промисловості сьогодні обмежать споживання електроенергії – КМВА


Графіки обмеження споживання електроенергії діятимуть з 18:00 10 травня до 07:00 11 травня. Фото ілюстративне
Графіки обмеження споживання електроенергії діятимуть з 18:00 10 травня до 07:00 11 травня. Фото ілюстративне

У Києві для бізнесу та промислового сектору з 18:00 п’ятниці до 07:00 суботи обмежать споживання електроенергії, повідомив керівник міської військової адміністрації (МВА) Сергій Попко.

«Складна ситуація в енергосистемі змушує застосовувати обмеження. Так з 18:00 10.05.24 до 07:00 11.05.24 будуть запроваджені графіки обмеження споживання електроенергії для бізнесу та промислового сектору», – написав він у телеграмі.

Для побутових споживачів обмежень не будуть застосовувати, але у КМВА закликали місцевих жителів Києва мають бути «свідомими і самостійно економити електроенергію, особливо у вечірні пікові години навантаження».

Уночі та вранці 8 травня, за даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Після цього через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» запровадила обмеження на енергопостачання для промисловості та бізнесу, але також попередили – не виключені відключення побутових споживачів.

Читайте також: Шмигаль про наступний опалювальний сезон: удари РФ вразили понад 800 об’єктів теплопостачання

Російські військові з жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак.

У березні цього року Росія відновила атаки по об’єктах критичної інфраструктури в Україні, зокрема, здійснивши 22 березня найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Форум

XS
SM
MD
LG