Доступність посилання

ТОП новини

Після атак РФ в енергосистемі є значний дефіцит. «Укренерго» попереджає про обмеження споживання


Для уникнення відключень побутових споживачів «Укренерго» застосовує всі можливі заходи подолання дефіциту: імпорт та аварійну допомогу з країн Європи, обмеження споживання промислових споживачів
Для уникнення відключень побутових споживачів «Укренерго» застосовує всі можливі заходи подолання дефіциту: імпорт та аварійну допомогу з країн Європи, обмеження споживання промислових споживачів

Компанія «Укренерго» заявляє про значний дефіцит електроенергії в енергосистемі України після російських атак, сьогодні знову буде обмеження споживання для промисловості, але також не виключені відключення побутових споживачів.

«В енергосистемі протягом майже всієї доби, за винятком денних годин, наявний значний дефіцит електроенергії. Причина – масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки. Вдень обсяг дефіциту електроенергії зменшується завдяки активній роботі електростанцій на ВДЕ (відновлювальних джерелах енергії). В інші години нестача електроенергії є значною», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому в фейсбуці.

Для уникнення відключень побутових споживачів «Укренерго» застосовує всі можливі заходи подолання дефіциту: імпорт та аварійну допомогу з країн Європи, обмеження споживання промислових споживачів.

У компанії повідомляють, що сьогодні ввечері – з 18:00 до 24:00 – будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів, але, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень для побутових споживачів.

«Укренерго» закликає споживати електроенергію ощадливо, особливо з 18:00 до 24:00.

Читайте також: Шмигаль про наступний опалювальний сезон: удари РФ вразили понад 800 об’єктів теплопостачання

У ніч на 8 травня російські сили завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БПЛА, застосувавши 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Як повідомляють у телеграмі Повітряні сили ЗСУ, українські військові збили 39 ракет та 20 ударних дронів.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» ввечері 8 травня запроваджувала тимчасові обмежень на енергопостачання для промисловості та бізнесу.

Читайте також: У ДТЕК розповіли, за яких умов запровадять графіки відключення світла по всій Україні

Російські військові з жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак.

У березні цього року Росія відновила атаки по об’єктах критичної інфраструктури в Україні, зокрема, здійснивши 22 березня найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Форум

XS
SM
MD
LG