Що дарувати на новорічні свята?
arrow_upward
format_size
mode_comment
remove
add
undo
arrow_downward

Ви використовуєте застарілу версію браузера. Для більш комфортного та коректного перегляду сторінки оновіть свій браузер за посиланням.

Що дарувати на новорічні свята?
share
спецпроекти інфографіка новини статті фото відео розсилка розклад про нас зворотній зв'язок

долучайтеся:

Деталі
Що дарувати на новорічні свята?
Якщо купляти подарунки в останній день, то можна придбати багато непотрібних речей
Дізнатися
Гість: Анна Яковлева – засновниця івент-агентства Kiwi family party

Що краще дарувати, чого дарувати не можна, як здивувати близьких та зробити гарний презент навіть за обмежених ресурсів – про це розпитаємо сьогодні нашого експерта зі свят та подарунків.

Чого дарувати ні в якому разі не можна?
Що є кращим подарунком?
Що подарувати літнім людям?
Чого жінки чекають від чоловіків?
А що дарувати чоловікам?
Як щодо не надто близьких друзів, що дарувати?
А як щодо чаю, кави та алкоголю?
Чи має подарунок бути таким, щоб стався в пригоді по господарству?
Чого дарувати ні в якому разі не можна?

Є чимало прикмет та забобон щодо подарунків: в народі кажуть, що не можна дарувати порожній гаманець, дзеркало, капці, перли, ножі – все це нібито є поганою прикметою і має призвести до негативних наслідків в житті того, кому це дарують.

За правилами етикету, якісь речі особистого користування не можуть бути подарунком, наприклад, косметичні засоби чи білизна.

Але наш експерт рекомендує не зважати на забобони, а керуватися здоровим ґлуздом і бажаннями близької людини.

«Все залежить від того, як хто це сприймає. Мені задається, немає заборонених подарунків – все можна пояснити», – каже Анна Яковлева.

Що є кращим подарунком?

Найкращі подарунки – це ті, які дарують емоції, нові враження та відчуття.

«Наприклад, ваша дитина мріє готувати – подаруйте їй сертифікат із кулінарним майстер-класом, де вона зможе втілити в життя свою мрію», – підказує засновниця івент-агентства.

Треба прислухатись до того, про що людина говорить і які висловлює бажання не лише перед Новим роком, а протягом року. Якщо завести блокнот і записувати до нього побажання близьких, друзів та колег, то з подарунками проблем не виникне, переконана Анна Яковлева.

Якщо купляти подарунки в останній день, то можна придбати багато непотрібних речей.

Книга, до того ж, досі залишається найкращим подарунком, зазначає експерт.

Що подарувати літнім людям?

Подарувати фото-книгу із фотознімками онуків за цілий рік або унікальний календар із сімейними світлинами буде чудовою ідеєю, зазначає експерт.

Чого жінки чекають від чоловіків?

Увага – перш за все. Новий рік – це більше нематеріальні подарунки або презенти особистого характеру, переконана експерт, на відміну від днів народження, коли можна влаштувати гучне свято і сюрприз.

«Моя мама робила дуже просто: вона підмовляла мене, і коли приходив тато та радився, що ж подарувати мамі, то я радила саме те, що мама давно вже обрала», – розповідає Яковлева.

Завжди актуальні прикраси, аксесуари, подарункові сертифікати, квитки на концерт улюбленого виконавця чи романтична вечеря.

А що дарувати чоловікам?

Якщо хочеться зробити добрий подарунок, а не набір для гоління, ремінь, гаманець чи традиційні шкарпетки, то теж варто звернути увагу на захоплення чоловіка. Це може бути щось пов’язане зі спортом, автомобілем, рибалкою, музичними смаками або з туризмом.

Якщо в чоловіка є почуття гумору, то це може бути футболки з оригінальним принтом, смішні капці для дому, «літаючий» будильник чи радіокерована іграшка.

Як щодо не надто близьких друзів, що дарувати?

Можна щось спекти власноруч – і це буде дуже цінне, а можна подарувати новорічний атрибут – наприклад, новорічну прикрашену омелу, яку теж можливо зробити власноруч.

Що подарувати, якщо не надто багато коштів?

Все більше і більше набирають популярності подарунки, зроблені власноруч. Деякі опитування на розважальних ресурсах свідчать про те, що отримати такий подарунок для більшості навіть приємніше, ніж куплений в магазині.

Серед таких подарунків може бути фотоколаж, відеоролик, іменний торт.

До того ж, набирає популярності стиль подарунків, орієнтований на складання колекції: тобто вибудовувати подарунки можна так, щоб вони складалися в колекцію. Таким чином на наступне свято ви вже знатиме, що подаруєте, а в людини може з’явитися нове хобі.

Чи має подарунок бути таким, щоб стався в пригоді по господарству?

Це велика помилка – дарувати те, що може знадобитися, наприклад, на кухні або в медичних цілях.

«Треба дарувати щось для душі», – резюмує експерт.