У «Самопомочі» визнали перевагу Вілкула над Семенченком на виборах мера Кривого Рогу

Народний депутат від партії «Об’єднання «Самопоміч» Єгор Соболєв опублікував результати партійного підрахунку голосів на виборах мера в Кривому Розі 27 березня. За інформацією, яку Соболєв розмістив на своїй сторінці у Facebook, чинний мер Юрій Вілкул отримав 210 тисяч голосів, а Семен Семенченко – 31 тисячу.

При цьому Соболєв не уточнив, хто проводив підрахунок.

Згідно з даними екзит-полу, проведеного напередодні компанією Rеsearch & Branding Group, на позачергових виборах мера Кривого Рогу чинний міський голова Юрій Вілкул переміг у першому турі з результатом 70,9%. За кандидата на посаду мера від партії «Об'єднання «Самопоміч» Семена Семенченко проголосували 11,3% виборців.

27 березня у Кривому Розі відбулися позачергові вибори міського голови. На посаду міського голови претендували 15 кандидатів, серед них і чинний мер Юрій Вілкул, який цього разу балотувався як самовисуванець.

За даними міськвиборчкому, явка виборців склала 55,77 відсотка.

І громадянська мережа «Опора», і Комітет виборців України фіксували деякі порушення в перебігу голосування, також до поліції надійшло 39 повідомлень про порушення. Але, як заявляли в поліції Дніпропетровської області, загалом становище у Кривому Розі було стабільне, серйозних порушень, що могли б вплинути на перебіг і результати виборів, не зафіксували.

На виборах міського голови у Кривому Розі 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами склала лише 752 голоси з майже 178 тисяч визнаних дійсними. Понад два місяці в місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними. Але Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.