Доступність посилання

ТОП новини

Вінниччину атакували російські дрони-камікадзе, їх збили – влада


Раніше у Генштабі повідомляли про російську атаку дронами в Одеській та Миколаївській областях, більшість з цих БПЛА українські військові знищили
Раніше у Генштабі повідомляли про російську атаку дронами в Одеській та Миколаївській областях, більшість з цих БПЛА українські військові знищили

Російські війська атакували Вінниччину двома дронами-камікадзе, сили протиповітряної оборони їх знищили, повідомив голова ОВА Сергій Борзов.

«Вінниччину ворог атакував двома дронами-камікадзе. Силами протиповітряної оборони обидва ударних безпілотники знищено», – написав він у телеграмі.

Читайте також: «Не треба драматизувати ситуацію з дронами-камікадзе» – речник командування Повітряних сил ЗСУ

Як повідомляли вранці в Генштабі ЗСУ, російські війська застосували 14 дронів іранського виробництва для ударів по Одеській та Миколаївській областях, 12 із них збили сили ППО.

10 жовтня у коментарі Радіо Свобода секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Іран не мав змоги самостійно виготовляти дрони-камікадзе.

«Там є певні компоненти певних країн. Ми зараз розбираємося, в який спосіб вони там опинилися і чому країна, яка була під санкціями, мала спроможність купувати ті речі, які 100 відсотків відносяться до військово-промислового комплексу», – зазначив Данілов.

11 жовтня українська розвідка повідомила, що іранські дрони-камікадзе «Shahed-136» Росія перекидає до Білорусі. Як заявив президент України Володимир Зеленський з посиланням на дані розвідки, Росія замовила в Ірану 2400 дронів-камікадзе «Шахід-136». Перевірити ці дані незалежно неможливо.

Перші повідомлення про використання Росією дронів-камікадзе «Шахід-136» у війні проти Україні з’явилися на початку вересня.

XS
SM
MD
LG