Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський їде до Праги, а 7 липня вперше від лютого 2022-го відвідає Туреччину


Володимир Зеленський під час прибуття в столицю Болгарії, Софію, 6 липня 2023 року
Володимир Зеленський під час прибуття в столицю Болгарії, Софію, 6 липня 2023 року

Президент України Володимир Зеленський заявив, що їде до Праги для зустрічі з високопосадовцями Чехії після візиту 6 липня до столиці Болгарії Софії.

«Проведу предметні переговори з президентом Петром Павелом, прем’єр-міністром Петром Фіалою, головами Сенату і Палати депутатів парламенту Мілошем Вистрчілом і Маркетою Пекаровою Адамовою, зустрінуся з членами уряду, парламенту, представниками ЗМІ», – написав Зеленський у телеграмі.

Він додав, що в центрі уваги зустрічі буде, зокрема, інтеграція України в НАТО, ситуація навколо Запорізької АЕС і відбудова України.

А 7 липня Зеленський вперше після повномасштабного вторгнення Росії в Україну відвідає Туреччину для переговорів із своїм колегою Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомили турецькі державні ЗМІ.

Очікується, що на зустрічі йтиметься про укладену за посередництва Туреччини й ООН угоду з Росією щодо дозволу поставок українського зерна з чорноморських портів. Росія заявила, що може заблокувати угоду, термін дії якої закінчується 17 липня.

Крім того, очікується, що Зеленський також закликатиме Ердогана дати «зелене світло» членству Швеції в НАТО напередодні саміту Альянсу 11-12 липня у Вільнюсі.

XS
SM
MD
LG