Доступність посилання

ТОП новини

МВС України очікує приїзду 20 тисяч людей на «Євробачення»


Логотип «Євробачення-2017»
Логотип «Євробачення-2017»

Міністерство внутрішніх справ України заявляє, що, за попередніми оцінками, на пісенний конкурс «Євробачення-2017» прибуде щонайменше 20 тисяч людей.

«Ми розуміємо, що не всі намагатимуться просто приїхати в Україну, подивитися, а деякі матимуть і інші задуми. Тому найголовніше – передбачити все, починаючи з кордону, починаючи з аеропорту «Бориспіль». Саме тому перший етап навчань ми проводимо безпосередньо тут щодо порядку прикордонного контролю», – заявив 4 квітня під час командно-штабних навчань у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» перший заступник міністра внутрішніх справ України генерал-полковник Сергій Яровий.

Він повідомив, що під час проведення пісенного конкурсу «Євробачення» заплановані три режими роботи: посилений, піковий і надзвичайний, – і висловив впевненість у тому, що «поліція, гвардія й прикордонна служба готові до будь-яких форс-мажорних ситуацій».

За даними МВС, під час проведення «Євробачення» військовослужбовці Нацгвардії спільно з Нацполіцією та представниками інших силових структур гарантуватимуть безпеку Міжнародного виставкового центру, Євромістечка, Міжнародного центру культури і мистецтв «Жовтневий», церемонії «Червона доріжка», органів державної влади й дипломатичних об’єктів.

У складі кожного з підрозділів «буде необхідна кількість поліцейських, прикордонників, військовослужбовців, які вільно володіють англійською мовою», мовиться в повідомленні. Крім того, особовому складові Національної гвардії видадуть 250 електронних перекладачів.

Командувач Національної гвардії Юрій Аллеров додав, що на випадок ускладнення оперативної обстановки у Національної гвардії України буде в наявності військовий оперативний резерв загальною кількістю близько трьох тисяч гвардійців.

Напередодні, після вибуху в метро російського Санкт-Петербурга, в МВС України повідомили, що поліція і гвардія трьох міст, де є метро (Київ, Харків, Дніпро), переходить на посилений варіант несення служби до 15 травня.

У травні в Києві заплановане проведення міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017»: церемонія відкриття конкурсу 7 травня, а фінал – 13 травня. Україну цього року на «Євробаченні» представлятиме рок-гурт О.Тorvald із піснею Time.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Наглядова рада «UA: Перший» закликала організаторів «Євробачення» поважати суверенітет України​

«Євробачення-2017» і Самойлова. Це гидкий цинізм пропаганди Кремля – Кузьменко

Вимагати від України порушувати власне законодавство на догоду Росії є неприйнятним – Кириленко про «Євробачення»

Росія не дозволила виступити на «Євробаченні-2009» грузинам, але обурюється рішенням України – Приходько​

«Ми – не маріонетки шоу-бізнесу»: O.Torvald проти стереотипів «Євробачення»

XS
SM
MD
LG