Доступність посилання

ТОП новини

Мовне питання під вибори


Відтак сталося те, що й мало статися, що ретельно планувалося, що прогнозувалося і попереджалося багатьма мудрими людьми, які ще залишись в Україні: мовний закон депутати ухвалили. І це аж ніяк не є сенсаційною несподіванкою. Бо перед кожними черговими виборами саме мовне питання розігрується політиками. Бо з чим ще вони можуть йти до виборця? З економічними досягненнями, соціальними? Хіба можуть звітувати про свої власні маєтки, зароблені на голосуванні, про відпочинки, перелічувати університети, де навчаються їхні діти.

Вони не мають з чим йти на вибори. А тому саме мовне питання сьогодні є вигідне не лише провладним силам, Президентові, але й праворадикальним політикам. На тлі економічної і соціальної кризи в Україні, судових справ Юрія Луценка і Юлії Тимошенко, мільярдних боргів після Євро, коли було витрачено державних коштів у рази більше від потреби, політики попросту запхали українцям у рот мовний кляп, щоб відволікти увагу, розділити Україну, створити штучне суспільне напруження. Адже серед українців немає гострої мовної проблеми. Діти з російських родин відвідують школи, садочки, вільно спілкуються між собою. Вже не російську, а саме українську мову і культуру давно потрібно захищати на тлі повної деградації.Бо саме українську можна вже почути хіба що на західних теренах і Полтавщині.

Володимир Литвин подав у відставку… А що ще йому залишалося: його ж фракція проголосувала «за». А карточка Миколи Томенка, Василя Горбаля, Петра Писарчука без них проголосувала. У цивілізованій країні це просто КРИМІНАЛ!

Хтось має надію, що Президент накладе вето на мовний закон. Але ж Віктор Янукович, йдучи на вибори обіцяв Росії розіграти мовну карту. До того ж Президенту вигідно просто розігнати цей склад парламенту.

Взагалі б вся опозиція, якщо вона ще буцімто жива, мала б вже вчора склати свої депутатські мандати.

«Ми їх розвели як котят» – ці слова регіонала Чечетова, ілюстрація «дієвості» й цивілізаційного вектора, загального «обличчя» нинішнього парламенту. Для українських виборців це має стати уроком, за кого їм голосувати, щоб знову з них не робили сліпих котят.

Думки, висловлені в розділі «Блоги», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG