Доступність посилання

ТОП новини

Огляд преси: Яке словосполучення стало найчастіше уживаним у парламенті? Чи є підстави для збільшення антикризової коаліції


Ірина Біла Київ, 14 березня 2007 (RadioSvoboda.Ua)


До існуючої у Верховній Раді антикризової коаліції додалася і депутатська криза, стверджують “Київські відомості”. Видання розповідає, що в сесійній залі і в кулуарах все частіше звучить словосполучення “позапланові вибори”. Причому, якщо раніше депутати з коаліції говорили про це з іронією, то зараз вони при цих словах помітно нервуються і через мобільні телефони з’ясовують, в якій готовності перебувають виборчі штаби на периферії. Подробиці депутатського життя – в статті “Парламентське весняне загострення”. Голова Верховної Ради Олександр Мороз запевнив, що найближчим часом Антикризова коаліція зросте до 300 народних депутатів. Утім, як запевнили журналістів “Газети по-українськи” в Центрі ім. Разумкова, на сьогодні політичних підстав для цього не існує. Але є певна кількість депутатів опозиції, які очікують рішення Конституційного суду щодо імперативного мандату. А вже “Газета по-київськи” привертає увагу до роздачі столичних земель. У статті “Оболонський дерибан” видання розповідає про найбільший в історії столиці продаж землі. Керівництво Київради порівняло його з продажем “Криворіжсталі”. Щоправда, сума вийшла вчетверо дешевшою. І журналісти переконані, що ціна відверто занижена. Загалом же, упродовж 2006 року було роздано майже задарма близько 600 гектарів київської землі, мінімальну вартість якої оцінюють у майже 8 мільярдів гривень. Висновок газетярів – саме на таку суму збідніли кияни, хоча деякі з них саме на стільки поповнили свої статки. Продовжує земельну тему газета “Україна молода”. Щоденник зауважує, що майже 100 гектарів площі було передбачено Генеральним планом столиці для розвитку Київського національного університету в Голосіївському районі Києва. Там, у районі колишньої Виставки досягнень народного господарства, років 20 тому побудували першу чергу корпусів ВНЗ. Сьогодні ідея оновлення і розбудови сучасного студмістечка для Шевченківського університету, на жаль, уже є нереальною, бо землі, призначені для розвитку кращого ВНЗ України, адміністрація закладу віддала під комерційне житлове будівництво.

Вважається, що причиною всіх бід української освіти є невеликі регіональні філіали приватних вузів. З ними у Міністерстві освіти та науки і мають намір боротися. Подробиці цих намірів розповідають “Вечірні вісті”. Стаття називається “Колгоспами по освіті, або Ніколаєнко взяв на озброєння досвід ВКП(б)”.
XS
SM
MD
LG