Доступність посилання

ТОП новини

КВУ: партії та кандидати порушують законодавство в «день тиші»


©Shutterstock
©Shutterstock

Комітет виборців України повідомляє, що його спостерігачі фіксують масові факти порушень чинного законодавства у «день тиші» в суботу, 24 жовтня. Про це йдеться в повідомленні на сторінці КВУ у Фейсбуку.

«В низці регіонів України розміщено матеріали (білборди, сітілайти), що містять ознаки агітації. Такі матеріали виконано у стилістиці, що використовується місцевими організаціями партій та кандидатів, або ж із поширенням їх виборчих гасел», – йдеться в повідомленні.

КВУ повідомляє про виявлення фактів порушення виборчого законодавства у Києві, Херсоні та Одесі.

Субота 24-го жовтня в Україні є «днем тиші», у який, згідно із законодавством, заборонена будь-яка агітація перед місцевими виборами 25 жовтня. Сьогодні заборонена будь-яка зовнішня реклама, мітинги, зустрічі з виборцями тощо.

Місцеві вибори в Україні, за винятком тимчасово окупованих територій Криму і частини Донбасу, а також деяких прифронтових місцевостей призначені на неділю, 25 жовтня. На цьогорічні місцеві вибори ЦВК сформувала 640 територіальних виборчих дільниць по всій країні, зареєструвала 1554 міжнародних спостерігачі від 14 іноземних держав та 14 міжнародних організацій. Всього у місцевих виборах візьмуть участь 132 партії.

XS
SM
MD
LG