Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах повторно встановлюватимуть результати виборів до обласної ради


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

Київський апеляційний суд за скаргою кандидата у депутати до Черкаської обласної ради від «Опозиційного блоку» зобов'язав Черкаську обласну виборчу комісію повторно встановити результати виборів до Черкаської обласної ради.

Сьогодні члени обласної комісії зібралися на засідання, щоб, згідно з процедурою, ухвалити рішення про повторний підрахунок. Однак станом на 12 годину неділі, обласна виборча комісія не має оригіналу постанови Київського апеляційного суду.

«Ми чекаємо поки надійде та постанова з мокрою печаткою. Тоді ж і будемо ухвалювати рішення. Можливо, звернемося до ЦВК за роз'ясненням, як далі бути. Тому що законом не передбачено скасування результатів. Якщо роз'яснень не буде, діятимемо згідно з ухвалою», - зазначив у коментарі Радіо Свобода секретар обласної виборчої комісії Дмитро Жиляєв.

Наразі протоколи про підсумки голосування міських та районних ТВК вилучені в межах кримінального провадження, яке правоохоронці відкрили за фактом фальсифікацій виборчих документацій членами Черкаської обласної комісії.

13 листопада Київський апеляційний адміністративний суд скасував низку постанов обласної виборчої комісії щодо встановлення результатів голосування у багатомандатному виборчому окрузі з виборів Черкаської обласної ради.

Згідно з рішенням, суд зобов’язав Черкаську обласну виборчу комісію встановити результати виборів депутатів обласної ради на основі вже складених міськими та районними ТВК протоколів про підсумки голосування.

5 листопада Черкаська обласна виборча комісія оголосила остаточні результати виборів до Черкаської обласної ради. Згідно із ними, до нового складу Черкаської обласної ради увійдуть вісім партій: БПП «Солідарність», «Черкащани», ВО «Батьківщина», «Радикальна партія», «Відродження», ВО «Свобода», «Укроп» і «Партія ветеранів Афганістану».

XS
SM
MD
LG