Україна i Таджикистан пiдписали План дiй на 2008-2009 роки

Документ пiдписали сьогодні в Душанбе Президент України Вiктор Ющенко i Президент Таджикистану Емомалi Рахмон. План дiй передбачає заходи, якi сприятимуть поглибленню спiвробiтництва в торговельно-економiчнiй, транспортнiй, вiйськово-технiчнiй галузях, паливно-енергетичному комплексi та гуманiтарнiй сферi.
Документ пiдписали сьогодні в Душанбе Президент України Вiктор Ющенко i Президент Таджикистану Емомалi Рахмон.

План дiй передбачає заходи, якi сприятимуть поглибленню спiвробiтництва в торговельно-економiчнiй, транспортнiй, вiйськово-технiчнiй галузях, паливно-енергетичному комплексi та гуманiтарнiй сферi.

План передбачає реалiзацiю крокiв на збiльшення обсягiв двостороннього товарообiгу, розвиток спiвпрацi в енергетичнiй i будiвельнiй галузях, участь українських пiдприємств у реалiзацiї масштабних проектiв у гiдроенергетичнiй сферi, добудовi, реконструкцiї та спорудженнi великих i малих ГЕС, ЛЕП i постачаннi українського устаткування до Таджикистану, зокрема турбiн i рiзноманiтної металопродукцiї. Передбачено також забезпечення активiзацiї культурно-гуманiтарного спiвробiтництва.

Як зазначив журналiстам мiнiстр палива та енергетики України Юрiй Продан, близько 80% устаткування таджицьких ГЕС потребують модернiзацiї.