Чому в Україні неефективна соціальна політика? Як бореться з депресією керівник СБУ Валентин Наливайченко? (Огляд преси)

Ірина Біла Київ, 21 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Газета «Сільські вісті» продовжує тему доцільності в парламенті «дня опозиції». Затія ніби похвальна, зазначає видання, але практика засвідчила, що неефективна. Адже опозиціонери повинні бути зацікавлені не в словесній, а в законотворчій змагальності.
В Україні діє неефективна соціальна політика, стверджує «Газета по-київськи». Доходить до смішного: ветеранів Другої світової в Україні стало більше, ніж на початку 1990-х. Схожа ситуація і з «чорнобильцями». Виходить, що соціальні кошти просто проїдаються. А про реформи, в тому числі і соціальні, в Україні лише говорять. Бо на них немає грошей. Виходить, замкнене коло? Про це йдеться в статті «Соціальні реформи назріли, але їх ніхто не хоче».

«Єдиний шлях боротьби з депресією – спілкування з людьми. Інакше можна збожеволіти від тієї кількості негативних емоцій, які нас оточують», – про це читачам газети «Факти» розповідає виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко.

Чутки про авторитаризм Юлії Тимошенко надто перебільшені, стверджує в «Газеті по-українськи» депутат-бютівець Володимир Філенко. «Якщо порівнювати з тим, як ухвалюють рішення в Партії регіонів або «Нашій Україні», то в нас розгул демократії», – переконує парламентарій. І водночас додає, що коли перед країною стоять серйозні виклики, певний авторитаризм може бути на благо. Докладніше з думками Володимира Філенка можна ознайомитись зі статті «Тимошенко була б добрим президентом”.

Генеральна прокуратура України взяла під контроль порядок формування, встановлення і застосування цін на пальне. Відомство доручило Антимонопольному комітету України і Держінспекції контролю за цінами перевірити дотримання законодавства про захист економічної конкуренції і застосування цін на пальне. Подробиці вміщені в статті «Цінами на бензин займеться Генпрокуратура», її друкує газета «Вечірні вісті».

Уже з початку наступного навчального року 600 львівських шкіл вивчатимуть історію УПА за спеціальними плакатами-посібниками. На них наочно зображена історія Української Повстанської армії. Плакати вже виготовлені й будуть вивішені у кабінетах історії або ж у коридорах кожної середньої школи Львівщини. Про це розповідає газета «Україна молода» в матеріалі «Урок нескорених».