Які особливості нинішніх столичних виборчих перегонів? Чи знецінило споживчі товари падіння долара? Чию зброю вирішила продати Юлія Тимошенко? (Огляд преси)

Ірина Біла Київ, 23 травня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Нинішня передвиборна кампанія в Києві була найдорожчою, стверджують експерти «Газети 24». Лише на зовнішню рекламу лідери передвиборних перегонів витратили по $3-3,5 млн. за місяць. А, скажімо, Ігорю Попову, голові Комітету виборців України, вона запам’яталася своєю продажністю. Втім, не виключено, що киян чекає друга серія. Політологи кажуть: якщо яка-небудь із політичних сил залишиться незадоволеною результатами виборів, їх можуть повторити. Більше про специфіку нинішніх столичних виборів оповідається в статті «Дорога й брудна».

Долар, стрімко знецінюючись, дозволяє імпортерам збільшити закупівлі товарів за кордоном і здешевлює їх. Однак знижувати ціни продавці не поспішають. Споживчий попит в Україні, що підігрівається інфляційними очікуваннями, і без того великий. Якщо хто оперативно й відреагував на зниження курсу долара, зазначає «Газета 24», то це торговці електронікою та побутовою технікою.

Те, що Степан Бандера посів трете місце в десятці «Великих українців», зовсім не означає, що його життя й суспільно-політичні погляди є знайомими та близькими широкому загалу. Як пише газета «Україна молода», Бандера залишається для багатьох більшою мірою містичним прапором національно-визвольного руху, аніж реальною людиною. Саме тому видання пропонує читачам низку нарисів про життя Бандери — від дитинства до дня підступного вбивства на замовлення Кремля.

Юлія Тимошенко вирішила розпродати майно оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Міністерства з надзвичайних ситуацій. Як інформує газета «Сегодня», продавати будуть застарілу зброю. Причому в кількості, якою можна було б озброїти невелику армію.

За останній місяць стрімке подорожчання продуктів харчування зупинилося. Експерти прогнозують, що влітку українців чекає зниження цін. Про те, які продукти і наскільки зросли в ціні за останній місяць, інформує газета «Діло» в статті «Яблука подорожчали на 70%, а м’ясо зупинило ріст».