Генпрокуратура може силоміць привести Жванію на допит

У Генеральній прокуратурі не виключають можливості застосувати до народного депутата Давида Жванії (фракція «Наша Україна – Народна самооборона») «примусовий привід» на допит.

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі Президента Віктора Ющенка з генеральним прокурором Олександром Медведьком, повідомляє прес-служба голови держави.

Зокрема, генпрокурор поінформував Президента про перебіг розслідування справи щодо його отруєння.

Медведько нагадав, що Жванія проходить як свідок у цій справі, і наголосив, що депутат проігнорував чотири повістки слідчих Генпрокуратури, прикриваючись депутатською недоторканністю.

«Фактично ми його не змогли жодного разу в повному обсязі допитати», – поскаржився генпрокурор.

Разом із тим він запевнив, що Генеральна прокуратура дасть відповідну оцінку таким діям Жванії. Зокрема, вивчається законодавча можливість застосувати до депутата примусовий привід.

У п’ятницю Давид Жванія в ефірі Радіо Свобода заявив, що Віктора Ющенка, на його думку, не отруювали, а заявити про отруєння умовила тодішнього кандидата на Президента певна група людей із його виборчого штабу,

Давид Жванія був раніше одним із найближчих соратників Віктора Ющенка, але останнім часом відносини між ними різко погіршилися, а Секретаріат Президента ініціює позбавлення Жванії українського громадянства.