Президент України відбув до США з робочим візитом

Віктор Ющенко планує виступити у середу на загальних дебатах 63-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Він викладе позицію України з актуальних глобальних проблем сучасності, а також підпише Конвенцію ООН про права інвалідів.

Крім того, в рамках візиту Президент України планує побувати на Нью-Йоркській фондовій біржі, ознайомитись з її роботою та зустрітися з головним управляючим.

Також Віктор Ющенко планує упродовж триденного візиту здійснити низку двосторонніх зустрічей, зокрема, з Генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном, главами делегацій інших держав, представниками української громади, єврейських організацій США, бізнесових кіл та членами Атлантичної Ради США.

Також Президент має намір виступити перед представниками Національного географічного товариства США та Ради зовнішніх відносин.

Як зазначає прес-служба Президента України, головна мета візиту – участь у Генасамблеї ООН, під час якої розглядатимуться, зокрема, питання глобальної продовольчої кризи, подолання її наслідків і демократизація інститутів ООН.