Суд скасував постанову Генпрокуратури щодо Жванії

Подільський районний суд Києва скасував постанову Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи за фактом підробки документів депутатом Верховної Ради від фракції блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» Давидом Жванією.

Жванія заявив журналістам: «Я з самого початку не сумнівався у своїй правоті і завжди був упевнений, що це надумана справа... Політично заангажована сама заявка і початок усього цього розгляду. Я її не починав, і мені було дуже неприємно в цьому брати участь, тому що в цьому були ще задіяні моя родина, мої діти, що спостерігають уже протягом 5 місяців за цим цирком, який відбувається».

Генеральний прокурор України звернувся до суду з заявою про скасування рішень, що дозволили народному депутату Давиду Жванії одержати свого часу українське громадянство.

Суть претензій прокуратури полягала в суперечності даних щодо часових періодів перебування й проживання його в Україні, які були підставою для прийняття рішень, що дозволили йому одержати українське громадянство.