Президент ввів у дію рішення РНБО з протидії фінансовій кризі

Віктор Ющенко доручив Національному банку за участі Кабінету Міністрів вжити заходів зі збільшення максимальної суми компенсації вкладникам ліквідованих банків з 50 000 гривень до 100 000. Про це мовиться в указі Президента від 24 жовтня.

Цим указом Ющенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 20 жовтня «Про невідкладні заходи щодо посилення фінансово-бюджетної дисципліни й мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку України».

При цьому Президент доручив НБУ й Кабміну забезпечити додаткову капіталізацію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 1 мільярд гривень за рахунок надпланового прибутку НБУ.

Також НБУ й Кабмін повинні ухвалити в триденний строк необхідні рішення для спрощення досудового врегулювання суперечок, пов’язаних зі стягненням застави у разі невиконання позичальниками взятих зобов’язань.

20 жовтня Рада національної безпеки й оборони рекомендувала Фонду гарантування вкладів збільшити максимальну суму компенсацій вкладникам ліквідованих банків з 50 000 до 100 000 гривень.

Раніше голова Ради НБУ Петро Порошенко заявив про рішення ради надати право Нацбанку видати кредит Фонду гарантування вкладів на один мільярд гривень.