Найбільше шансів стати Президентом має Янукович

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович має найбільше шансів серед інших претендентів стати Президентом України.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, опубліковані у тижневику «Дзеркало тижня».

Згідно з опитуванням, якби перший тур виборів Президента України відбувся найближчої неділі, то Янукович набрав би 18,8% голосів виборців, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко – 16,7%, а чинний глава держави Віктор Ющенко отримав би лише 4,1% підтримки.

За підсумками опитування виявилося, що найбільшу підтримку В. Янукович отримав би на Сході й Півдні країни (32,2% і 29,6% відповідно), а Ю. Тимошенко – на Заході (27,6%) й у Центрі (22,6%). У нинішнього Президента України В. Ющенка найбільше прихильників на Заході (10,4%), найменше – на Сході (0,4%) й Півдні (0,9%) країни.

Проти всіх кандидатів проголосували б 8,8% українців, а 20,9% – відмовилися б від участі у виборах. Не визначилися з можливим вибором 16,2% учасників опитування.

За лідера комуністів Петра Симоненка готові проголосувати 4% виборців, екс-спікера парламенту Володимира Литвина – 3,5%, нинішнього голову Верховної Ради Арсенія Яценюка – 3,4%, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка – 0,9%, лідера Соцпартії Олександра Мороза – 0,6%. За інших кандидатів свої голоси віддали б 2% виборців.

Опитування проводилося з 11 по 20 жовтня 2008 року в усіх регіонах України. Було опитано 2034 осіб. Похибка вибірки не перевищує 2,9%.