Президент закликає Нацбанк відновити роботу «Промінвестбанку»

Президент Віктор Ющенко закликає Національний банк негайно відновити ліквідність «Промінвестбанку».

Про це глава держави сказав на сьогоднішньому засіданні Ради національної безпеки і оборони.

«Прошу через адміністратора Національного банку негайно вирішити питання стабілізації, зокрема, підвищення ліквідності «Промінвестбанку. На це дивиться весь ринок. Наша реакція має бути миттєвою», – сказав Президент.

За його словами, проблеми «Промінвестбанку» немає, Національний банк взяв це питання під контроль і «Промінвестбанк» повинен запрацювати.

«Налагодимо роботу «Промінвестбанку» – всі будуть героями, всі будуть говорити, що то їх робота. Як будуть збої в роботі «Промінвестбанку» – всі будуть показувати на Національний банк, що то він не справився», – зазначив Ющенко.

При цьому Президент наголосив: якщо «не вдасться впоратись з формуванням відповідних ресурсів через корпоративний ринок – «будь ласка, звертайтесь до уряду, є схема по уряду, хай уряд націоналізує, бере частину активів цього банку і далі працює».

Причиною погіршення фінансового стану «Промінвестбанку» стало дострокове відкликання вкладів населення, що спричинило ускладнення під час здійснення платежів.

Минулого місяця керівник СБУ Валентин Наливайченко заявив, що до проблем у цьому банку причетна «одна з російських фінансових груп» і «громадяни України з депутатським статусом». А Президент заявляв, що події навколо «Промінвестбанку» не мають «нічого спільного з фінансовою кризою» і є нічим іншим, як «рейдерською атакою».