Україна не витримає рівень безробіття понад 9% – профспілковий діяч

В ефірі Радіо Свобода заступник голови Федерації профспілок України Григорій Осовий заявив: «Граничною межею для такої країни, як України безробіття буде 9 %. За цією межею у нас не буде фінансових ресурсів, щоб забезпечувати таку велику кількість безробітних. 11 мільйонів робітників – це кістяк України. І саме для них треба зберегти робочі місця. Якщо третина з них втратить роботу, економіка впаде. 80% належить не державі, а конкретним особам, які сидять у парламенті».

А вже генеральний директор Федерації працедавців України Володимир Грищенко зазначив: «В нас нема порозуміння з урядом. Сьогодні не треба терміново розробляти всякі кошти, яких немає, сьогодні треба говорити, як розблокувати робочі місця».

«Починаючи з 2000 року рівень безробіття в Україні зменшується. Значна частина людей поїхала на заробітки закордон. Внаслідок цього влада розслабилась, оскільки не було напруги на ринку праці», – зауважив Григорій Осовий.

А Володимир Грищенко наголосив: «Ми ще на початку жовтня сказали, що буде приблизно 700 тисяч безробітних, а на початку нового року може бути більше мільйона. Ці цифри зараз не актуальні, бо зараз ситуація інша і вони трохи більші. Держава не платить за виконані замовлення, вона не платить ПДВ, вона ненадійний партнер. Треба не на вулиці виходити, а разом знайти заходи, щоб подолати безробіття. Держава повинна не заважати бізнесу».