Черновецький хоче, щоб дії Балоги розглянула РНБО

Мер Києва Леонід Черновецький звинувачує голову Секретаріату Президента Віктора Балогу в дезінформації Віктора Ющенка про проблеми Києва.

За словами мера, в нього немає жодних розбіжностей і конфліктів з Ющенком і жодне розпорядження Президента він не ставить під сумнів.
Однак Віктор Балога намагається нав'язати Ющенку чужу й ворожу стосовно самого мера думку, заявляє Черновецький і вбачає в таких діях не тільки ознаки дезінформації, але й корупційні й злочинні дії, «схожі на звичайне зрадництво».

У зв'язку з цим мер закликає Президента розглянути поведінку голови Секретаріату на засіданні Ради національної безпеки й оборони.


«Безвідповідальний, розперезаний Балога став загрозою національної безпеки України – моєї Батьківщини. Його дії необхідно негайно розглянути на засіданні РНБО й дати найсуворішу оцінку», – заявив Черновецький.

Він також назвав причиною звернення Секретаріату в прокуратуру Києва із приводу розслідування підвищення Київською міською державною адміністрацією тарифів на житлово-комунальні послуги «звичайний людський страх, що мер розповість правду».

Черновецький наголосив, що якби Балога й перший заступник глави Секретаріату Олександр Шлапак працювали під його керівництвом, то він би негайно їх звільнив.

При цьому мер відмовився коментувати намір Кабінету Міністрів провести засідання із проблем Києва, пославшись на те, що такого засідання не було.

Днями в Секретаріаті Президента допустили відсторонення Черновецького від посади голови Київської міської державної адміністрації, якщо він і надалі ухвалюватиме рішення в порушення законодавства, в тому числі й щодо підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.