«Нафтогаз» вчасно розрахується з «Газпромом» – прем’єр

Нацiональна акцiонерна компанiя «Нафтогаз України» вчасно та в повному обсязi сплатить росiйському «Газпрому» за природний газ, поставлений в березнi, повiдомила Прем’єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко.

«Із 1 сiчня розрахунки за газ йдуть вчасно i в повному обсязi... За березень так само розрахунки будуть проведенi так, як передбачено контрактом», – сказала вона.

Коментуючи критику росiйської сторони щодо планiв України з модернiзацiї та реконструкцiї газотранспортної системи, погоджених з Євросоюзом, Тимошенко повiдомила, що мiнiстр палива та енергетики Юрiй Продан та в. о. голови НАКу Iгор Дiденко наразi проводять усi необхiднi консультацiї з цього питання зi своїми колегами в Мiненерго Росiї та «Газпромi».

«Це вiдкритий варiант спiвпрацi. Ми готовi працювати з усiма, хто запропонує найкращий варiант за мiнiмальними цiнами iз найвищою якiстю», – пояснила позицiю Києва прем’єр.

При цьому вона ще раз наголосила, що модернiзацiя не призведе до змiни державної власностi на ГТС.

Тим часом у прес-центрi «Нафтогазу» не змогли повiдомити про поточний стан платежiв за березень, проте також запевнили, що вони будуть здiйсненi «своєчасно та в повному обсязi».

«Нафтогаз України» має розраховуватися за поставлений газ до сьомого числа мiсяця, наступного за мiсяцем постачання, iнакше набуде чинностi умова угоди про подальшу закупiвлю газу лише за передоплатою.