В УЄФА задоволені підготовкою дніпропетровського аеропорту

Члени делегації інспекційного візиту експертів УЄФА з аеропортів залишилися задоволеними проектом та підготовкою Дніпропетровського аеропорту до чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв.

За його інформацією, експерти УЄФА з аеропортів Пітер Хемпсон та Кріс Вокден, які упродовж трьох днів перевіряли область, відзначили прогрес у роботі команди області, міста та керівництва ВАТ «Дніпроавіа» щодо вирішення майнових та організаційних питань.

Дніпропетровський аеропорт став 17 з 26 аеропортів, які відвідують експерти в Україні та Польщі, згідно з графіком своєї роботи.

Дніпропетровці презентували інспекторам концепцію розвитку та підготовки аеропорту до Євро-2012. Вже зараз, згідно з графіком, ведеться підготовка до приватизації аеропорту. Сьогодні для цього є потенційний інвестор, який підтверджує свої наміри щодо участі у приватизації і готовність інвестувати в розвиток аеропорту понад мільярд гривень.

На ці кошти планують провести повну реконструкцію аеровокзалу, аеродрому, паркінгу, готелю.

Раніше влада Дніпропетровська заявляла, що може не встигнути підготувати міжнародний аеропорт до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Як повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Сергєєв, навколо аеропорту триває судова тяганина: Міністерство зв’язку, Фонд держмайна й обласна прокуратура судяться з промислово-фінансовою групою «Приват».

За словами заступника голови облдержадміністрації, розгляд справи у суді може затягтися до 2012 року, і місто не встигне реконструювати аеропорт. Один із шляхів розв’язання проблеми, запропонованих місцевою владою, – продаж аеропорту з відкритого аукціону. Розробку механізму проведення такого аукціону мають здійснити в уряді.

2007 року міжнародний аеропорт «Дніпропетровськ» віднесли до переліку семи стратегічних аеропортів України, їм обіцяли державну підтримку.