Литвин: Регіонали домагаються розпуску Ради

Голова Верховної Ради Володимир Литвин називає ситуацiю з блокуванням трибуни парламенту штучно створеною з метою спровокувати достроковi вибори народних депутатів.

«Надуманий привід, за яким стоїть одне – заблокувати й знайти ще один додатковий спосіб для дострокового припинення повноважень Верховної Ради», – пояснив спікер мотивацію регіоналів.

За його словами, на засіданні погоджувальної ради представники всіх фракцій підтримали розгляд парламентом заяви Луценка про відставку.

Литвин також зазначив, що на розгляд парламенту поки що не внесений проект постанови про звільнення міністра внутрішніх справ, тому з боку Партії регіонів доцільно було б хоча б внести його.

Водночас голова парламенту не зміг відповісти, чи буде його фракція – блоку Литвина – підтримувати звільнення Луценка.

«Фракція ухвалить об’єктивне рішення. Я в цьому переконаний. Але разом з тим фракція й депутати Верховної Ради не встигли ознайомитися із заявою (Луценка про відставку)», – додав він.

Литвин закликав депутатів припинити блокування й усвідомити: якщо вони цього не зроблять, то буде обране нове скликання парламенту, до складу якого вони, імовірно, не ввійдуть.

Сьогодні вранці Партія регіонів заблокувала трибуну Верховної Ради, вимагаючи відставки голови МВС.

Луценко сподівається, парламент розгляне його заяву про звільнення якнайшвидше.