Колишня «Криворіжсталь» переходить на 3-денний робочий тиждень

Керівництво металургійного гіганта «АрселорМіттал Кривій Ріг» називає «вимушеним» перехід на 3-денний робочий тиждень.

Через світову фінансово-економічну кризу, кажуть в адміністрації колишньої «Криворіжсталі», рівень виробництва на підприємстві значно знизився і впав мало не до рівня 90-х років.

А втім, керівництво компанії запевняє: скорочення робочого тижня – явище тимчасове.

«Ми постаралися вибрати найбільш прийнятний і ефективний вихід: перехід на 3-денний робочий тиждень. Ми розуміємо, що це – непопулярні заходи. Але завдання менеджерів – зберегти той потенціал, який має підприємство», – зазначив генеральний директор ВАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» Жан Жуе.

На підприємстві пояснюють: до нинішнього моменту ВАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» уникало будь-якої ініціативи щодо зменшення зарплат, однак попит на сталь у світі значно впав і майже всі сталеливарні компанії сконцентрувалися на зниженні собівартості продукції, у тому числі, й за рахунок зменшення зарплат працівників і тимчасового звільнення людей. Більшість підприємств компанії ArcelorMittal також пішли в цьому напрямку.

«Реальність така, що нема сенсу продовжувати робити те, що ми не можемо продати», – пояснив генеральний директор компанії «АрселорМіттал» Лакшмі Міттал.

У січні-квітні цього року ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» скоротило обсяги виробництва прокату порівняно з аналогічним періодом минулого року майже в 1,7 рази, агломерату – в 1,6 рази.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. 93,02% акцій ВАТ «Криворіжсталь» придбала на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 мільярда гривень корпорація Mittal Steel, яка пізніше, об’єднавшись із корпорацією Arcelor, перетворилася на ArcelorMittal.