Регіонали схиляються до обрання Президента в парламенті

Аргументiв на користь обрання Президента в парламентi бiльше, нiж на користь всенародного обрання глави держави, заявляє заступник лiдера фракцiї Партiї регiонiв Ганна Герман.

«Нам необхiдна стабiльна, сильна, єдина та унiтарна демократична Україна. Така Україна буде неможливою, якщо ми продовжуватимемо полiтику популiзму. Українi потрiбний не популiзм, а реформи, i це є аргументом на користь того, щоб все-таки обирати Президента в парламентi», – заявила депутат.

За її словами, не важливий спосiб обрання глави держави – важливо, щоб його обрання було законним.

Заступник лідера фракції ПР заявляє, що всенародне обрання Президента – це виклик, оскiльки може загрожувати повторенням «розділення країни».

При цьому депутат зазначила, що можливе перенесення виборів глави держави в парламент дасть змогу об’єднати політиків.

«Для виборів Президента в парламенті потрібно 75-80% голосів, а це значить, що повинно відбутися об’єднання політикуму, яких обирав народ на прямих виборах», – наголосила Герман.

Натомість голова парламентського комiтету з питань нацбезпеки та оборони Анатолiй Гриценко заявляє, що обрання глави держави в парламентi загрожує нацiональнiй безпецi країни.

Він закликав лiдерiв Партiї регiонiв i БЮТ Вiктора Януковича i Юлiю Тимошенко «схаменутися i не створювати хунту». «Я категорично проти створення хунти, яка здiйснюватиме кроки злодiйкуватого характеру, – вiдбирати у людей право обирати Президента, красти собi додатковi повноваження. Це є категорично неприйнятним», – наголосив Гриценко.

Ранiше Віктор Янукович заявляв, що є прихильником всенародних виборiв Президента.