Мексика не видасть засуджену громадянку Франції

Президент Мексики Феліпе Кальдерон відмовився виконати прохання свого французького колеги Ніколя Саркозі видати Франції її громадянку Флоранс Кассе для відбування покарання.

Француженку засудили у Мексиці на 60 років позбавлення волі за звинуваченням у викраденні задля викупу трьох осіб, у тому числі 8-річної дівчинки.

За словами мексиканського керівника, ніхто в Мексиці не може бути вище від закону, і засуджена має повністю відбути свій термін.

Він звернув увагу, що Франція залишала собі право скоротити термін ув’язнення, перевести його в умовне покарання чи змінити умови позбавлення волі, а це, сказав Кальдерон, для Мексики неприйнятно.

Кассе заарештували у 2005 році на ранчо, де вона жила зі своїм приятелем-мексиканцем, якого вважають гангстером, і де тримали викрадених. Спочатку її засудили на 96 років ув’язнення, але пізніше термін її покарання скоротили до 60 років. Француженка не визнає своєї вини й стверджує, що нічого не знала про викрадених.

Правозахисники в Мексиці, де щороку викрадають близько 8 тисяч осіб, категорично заперечували проти можливості видати Кассе до Франції.