Доказів навмисного отруєння Ющенка нема – голова комісії Ради

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка в 2004 році не бачить доказів навмисного отруєння. Про це заявив голова комісії, регіонал Володимир Сівкович.

«Ми можемо сьогодні стверджувати, що немає доказів навмисного отруєння Ющенка. Сьогодні не доведений склад злочину про замах на життя кандидата в Президенти Ющенка, тому що на цілу низку запитів, у тому числі з Генпрокуратури, ми не одержали необхідної відповіді», – зазначив депутат.

За словами Сівковича, розслідування справи є необ’єктивним, прокурорський нагляд над слідчою групою із розслідування отруєння Ющенка практично відсутній. У зв’язку з цим комісія звернулася до Генерального прокурора Олександра Медведька із проханням надати пояснення.

Свій звіт, як зазначив депутат, тимчасова слідча комісія планує подати наприкінці вересня – на початку жовтня.

Парламент створив цю комісію наприкінці березня, щоб з’ясувати причини й виявити осіб, винних у зволіканні з розслідуванням кримінальної справи й передачею матеріалів у суд.

Президент Ющенко заявляв, що створення комісії спрямоване на затягування розслідування кримінальної справи про отруєння.