Заарештовано заступника мера Бердянська за отримання хабара

Суд Орджонікідзевського району Запоріжжя ухвалив рішення про арешт заступника мера Бердянська Вадима Тихонова на період проведення досудового слідства. Тихонова затримали 2 липня за отримання хабара у 80 тисяч доларів США.

За повідомленням Управління з питань боротьби з організованою злочинністю Запорізького главку міліції, заступник мера Бердянська вимагав згадану суму за дозвіл на знесення старих будов на Бердянській косі й отримання прав на 2 гектари землі, на яких розташовані ці споруди.

Співучасника Вадима Тихонова – керівника однієї з консалтингових компаній Бердянська, який виступив посередником при отриманні хабара, за даними УБОЗ, звільнено з-під варти під заставу в 40 тисяч гривень.

На сьогодні дії заступника мера Бердянська Вадима Тихонова кваліфіковано як злочин, передбачений ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (отримання хабара у великому розмірі посадовцем, який обіймає відповідальне становище). А стосовно посередника порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368, а також за статтею 369 Кримінального кодексу України (дача хабара) і відкрито адміністративне провадження за фактом непокори співробітникам правоохоронних органів, які перебувають при виконанні службових обов'язків.