Vanco пропонує уряду України домовитися

Компанія Vanco Prуckerchenska Ltd. заявляє, що, незважаючи на арбітражний процес, готова до предметних переговорів з Кабінетом Міністрів України про швидкий початок проекту з освоєння Прикерченської ділянки на шельфі Чорного моря.

Як повідомили в прес-службі компанії, в Стокгольмі продовжується арбітражний процес, ініційований Vanco Prуckerchenska проти уряду України. «Компанія впевнена в перемозі в цьому судовому розгляді, але замість судової тяганини вона так само готова до предметних переговорів з Кабінетом Міністрів», – мовиться в повідомленні.

«Нинішній уряд безпричинно позбавляє Україну можливості відчутно просунутися на шляху до енергетичної безпеки та енергетичної незалежності, що, в свою чергу, сприяло б економічному розвитку країни», – заявляють у Vanco.

У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала з Кабінетом Міністрів України в жовтні наступного року Угоду про розподіл продукції, яку видобуватимуть в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

У травні 2008 року Кабмін України постановив в односторонньому порядку вийти з угоди про розподіл продукції з Vanco. За місяць до цього Міністерство охорони довкілля доручило анулювати ліцензію компанії на користування надрами шельфу Чорного моря.

Vanco зі свого боку розпочала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України.