Спікер оголосив про позачергову сесію парламенту

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин підписав розпорядження про проведення 21 серпня позачергової сесії парламенту.

Про це спікер повідомив у суботу журналістам під час поїздки до Тернопільської області.

За словами голови парламенту, свій підпис під даним розпорядженням він поставив у п’ятницю.

Литвин зауважив, що до порядку денного включено два питання. Перше стосується пропозицій Президента України до закону про зміни до державного бюджету щодо фінансування підготовки до Євро-2012.

Друге питання, додав Литвин, стосується пропозицій Президента щодо закону про внесення змін до закону про президентські вибори.

Разом з тим, наголосив Литвин, існує певна колізія, оскільки цей закон ще Президент Віктор Ющенко ще не заветував.

«Останній день, коли він має надійти до Верховної Ради, – це 18 серпня», – сказав Литвин.
Спікер зауважив, що за три дні до проведення позачергової сесії у газеті «Голос України» опублікують повідомлення про проведення сесії.

Литвин нагадав, що на позачергову сесію можуть виноситись лише ті питання, які пропонують ініціатори такої позачергової сесії (фракція БЮТ).

Відповідаючи на запитання про ймовірність того, що під час позачергової сесії розглянуть питання щодо українсько-російських відносин, голова парламенту сказав, що це буде порушенням Конституції.

«Регламентом можна нехтувати, і це вже стало буденним явищем, але нехтувати Конституцією, на мій погляд, це є аморально», – сказав спікер.