Росія висилає дипломатів Чехії після вислання з Праги російських

Двом працівникам посольства Чехії в Москві запропонували залишити Росію, повідомляють російські засоби інформації, посилаючись на «інформовані джерела».

За словами цих джерел, така відповідь Москви на дії Праги, яка вислала з Чехії двох російських дипломатів.

Офіційних коментарів у Москві ще не дають.

У понеділок, коли стало відомо про рішення Праги, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав його «черговою провокацією».

Тоді чеські засоби інформації повідомили, що з Чехії вказано виїхати заступникові російського військового аташе; ще одному працівникові російського посольства рекомендували не повертатися до Чехії з відпустки.

За цими повідомленнями, чеська військова розвідка має дані, що обидва дипломати працювали на російські спецслужби.

Влада Чехії не стала коментувати це.

У вересні минулого року чеські контррозвідники оприлюднювали інформацію щодо діяльності російської розвідки в Чехії, яка, за їхніми даними, особливо цікавилася планованим встановленням у Чехії радара американської системи протиракетної оборони й докладала зусиль, щоб розпалити негативне ставлення до радара в чеському суспільстві.

Дипломатичний скандал нині триває і між Росією та Україною після того, як із України рекомендували виїхати російському дипломатові, який, за заявами української сторони, займався «незаконною діяльністю». У відповідь Росія вислала українського дипломата.