КСУ отримав скаргу Ющенка на приватизацію Одеського припортового

Сьогодні до Конституційного Суду України надійшло подання Президента України Віктора Ющенка щодо розпорядження Кабінету міністрів про приватизацію Одеського припортового заводу в 2009 році.

Зокрема, Президент просить КСУ розглянути питання щодо конституційності розпорядження Кабміну від 3 грудня 2008 року «Про затвердження переліків господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу, державних підприємств, холдингових компаній і відкритих акціонерних товариств, що підлягають підготовці до продажу в 2009 році» в частині визначення таким, що підлягає продажу в 2009 році, державного пакета акцій відкритого акціонерного товариства «Одеський припортовий завод».

Згідно з Регламентом Конституційного Суду України, конституційне подання передали на вивчення в Секретаріат Суду.

17 вересня Президент своїм указом призупинив дію положень постанови Кабінету міністрів України, якими передбачено проведення приватизації ВАТ «Одеський припортовий завод».

Разом з тим Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що приватизація Одеського припортового заводу відбудеться у встановлені терміни – 29 вересня 2009 року, попри Указ Президента.