Лідери фракцій не змогли домовитися про роботу Ради

Засiдання погоджувальної ради у парламенті сьогодні знову завершилося безрезультатно. Воно тривало 45 хвилин.

Сторони знов озвучили свої пропозицiї. Зокрема, перший заступник керiвника фракцiї Партiї регiонiв Олександр Єфремов заявив, що позицiя регiоналiв «залишається гранично ясною», i фракцiя не має намiру вiд неї вiдступати.

Зі свого боку, спiкер Володимир Литвин укотре озвучив кiлька варiантiв, якi могли б розблокувати роботу парламенту. Зокрема, це голосування за скасування постанови про змiну способу голосування, ухвалення рiшення про те, щоб вiдкласти питання про соцстандарти та розглянути iншi, не менш актуальнi питання.

Крiм того, спiкер запропонував ухвалити постанову про регламент Верховної Ради, якою, зокрема, встановити норму, що забороняє блокування роботи парламенту.

Натомість перший вiце-спiкер Олександр Лавринович заявив, що постанова Верховної Ради про змiну способу голосування не має жодних правових наслiдкiв i тому її не потрiбно скасовувати. «Треба просто визнати, що цей крок зроблено всупереч закону», – сказав вiн.

У результатi переговорів сторони не виробили єдиної точки зору щодо подальшої роботи парламенту.

«Усiм вiдомо, що засiдання Верховної Ради не буде. Ми просто вiдбуваємо час», – пiдсумував Литвин i закрив засiдання погоджувальної ради.

Партія регіонів з 22 вересня блокує роботу парламенту з вимогою першочергового розгляду законопроекту про підвищення соціальних стандартів, а також скасування рішення Верховної Ради про голосування за ці законопроекти шляхом підняття рук.