Тимошенко порадить НКРЕ не піднімати ціну на газ для теплокомуненерго

Прем’єр Юлiя Тимошенко має намiр рекомендувати Нацiональнiй комiсiї регулювання електроенергетики не пiдвищувати цiни на газ для пiдприємств теплокомуненерго в осінньо-зимовий період 2009 року та залишити їх на нинішньому рівні.

«Я розумію, що якщо далі підвищувати ті ціни, то це буде тільки збільшувати борги і це буде ставити місцеві бюджети у неможливу ситуацію», – сказала Тимошенко на селекторнiй нарадi з питань пiдготовки регiонiв до опалювального сезону.

За її словами, станом на 1 жовтня заборгованiсть пiдприємств ТКЕ перед «Нафтогазом України» становить понад 3,4 мільярда гривень, що вдвiчi бiльше нiж у 2008 роцi. «Ситуація в цьому питанні є трагічною», – наголосила Тимошенко.

Прем’єр зауважила, що в середньому в Україні теплокомуненерго розраховуються з «Нафтогазом» на 55%.

Окружний адміністративний суд Києва 25 вересня ухвалив рішення, яким заборонив Національній комісії регулювання електроенергетики підвищувати граничні ціни на газ для підприємств комунальної теплоенергетики на 20% з 1 жовтня.

Секретаріат Президента сумнівається, що Міжнародний валютний фонд виділить Україні четвертий транш кредиту stand by у разі, якщо ціни на газ для населення й підприємств комунальної теплоенергетики не будуть підвищені, як того вимагає МВФ.