Директор «Артека» закликає відсторонити Луценка

Генеральний директор міжнародного дитячого центру «Артек» Борис Новожилов заявляє, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не мав розкривати деталі кримінальної справи про розбещення дітей і закликає Президента усунути його від виконання обов’язків.

«Пан Луценко звернувся до Президента для того, щоб заспокоїти ситуацію навколо «Артека», усунути з посад деяких його співробітників. Я теж звертаюся до Президента, для того щоб в Україні був спокій, усунути цього міністра від обов’язків», – сказав гендиректор центру.

Крім того, він заявив, що продовжить працювати на своїй посаді, незважаючи на ці вимоги Луценка.

Сьогодні міністр внутрішніх справ повідомив, що ще в квітні цього року в справі про розтління двох неповнолітніх дітей, які відпочивали в «Артеку», висунуто звинувачення і затримано батька цих дітей, а троє працівників дитячого центру проходять у справі як свідки, але прокуратура дала дозвіл на проведення у них обшуків.

«Думаю, що після цього їх процесуальний статус може змінитися», – заявив міністр.

Луценко повідомив, що звернувся до Президента з проханням, щоб він доручив Державному управлінню справами, у підпорядкуванні якого перебуває «Артек», усунути цих трьох працівників від виконання службових обов’язків на час слідства.