МОЗ не бачить потреби оприлюднювати цифри про новий грип

Міністерство охорони здоров’я не вважає за потрібне оприлюднювати дані про кількість лабораторно підтверджених випадків захворювань на пандемічний грип.

«Україна в пандемії грипу А(Н1N1), і нині не відіграє ролі, скільки буде виявлено цих випадків – ми маємо всіх лікувати однаково», – заявив перший заступник міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець сьогодні на брифінгу.

Він також повідомив, що, згідно з лабораторними даними, від пандемічного грипу померли 14 людей.

Відповідаючи на запитання, чому цей показник коливається, причому у бік зменшення, Лазоришинець пояснив, що це пов’язане з тим, що попередньо підтверджений діагноз надалі міг не підтвердитися.

Учора головний лікар Центральної санітарно-епідеміологічної станції Любов Некрасова повідомляла, що наявність вірусу нового грипу підтвердилася в 16 померлих.

Керівник місії Всесвітньої організації охорони здоров’я Юкка Пуккіла сказав на цьому ж брифінгу, що, за попередніми результатами, немає різниці щодо захворюваності на грип A(H1N1) в Україні порівняно з іншими країнами.

Він також наголосив, що, так само як і в інших країнах, в Україні кількість смертей від пандемічного вірусу не відрізняється від тієї, яка буває зазвичай під час сезонних захворювань на грип.