Ющенко: розвиток української нації невідривний від розвитку меншин

Президент України Віктор Ющенко заявив, що Україна надає особливої уваги питанню розвитку міжетнічних відносин. Про це він сказав під час ознайомлення з діяльністю Польського дому в Житомирі.

За словами глави держави, становлення і розвиток української нації невідривно пов’язані з розвитком національних меншин.

Спілкуючись із представниками польської громади, Ющенко підкреслив, що високо цінує активну діяльність Польського дому, спрямовану на задоволення культурно-освітніх потреб польських громадських об’єднань Житомирщини.

Президент подякував усім національним громадським об’єднання за плідну роботу із збереження самобутньої польської культури і поглиблення міжкультурного діалогу в Україні.

За даними всеукраїнського перепису населення 2001 року, у Житомирській області проживала найбільша польська громада в Україні – 49 тисяч осіб, всього в Україні проживало на той час 144 тисячі поляків.

Польський дім створений 1997 рокуці, почав працювати з 1999 року з метою здійснення культурно-освітньої і господарської діяльності.

Щопонеділка в Польському домі відбуваються консульські чергування працівників Генерального Консульства Республіки Польщі у Луцьку, які приймають документи від громадян на видачу візи, на отримання Карти поляка, на навчання до вищих навчальних закладів Польщі, видачу стипендій студентам вищих учбових закладів України польського походження.