Влада Києва просить уряд дозволити перевірки розважальних закладів

Влада Києва просить Кабінет Міністрів надати органам міської влади дозвіл на здійснення перевірок розважальних закладів на предмет дотримання правил безпеки у випадках, коли щодо них є окреме відповідне рішення спеціальної міської комісії з надзвичайних ситуацій.

Як повідомив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко, на сьогодні таких повноважень місцеві органи не мають.

На запитання, чи будуть проводитись якісь заходи щодо перевірки розважальних закладів у Києві після трагедії в Росії у Пермі, Голубченко відповів: «Зараз готується постанова Кабінету Міністрів про зміну правил перевірки. Тому що сьогодні Головне управління надзвичайних ситуацій не має права перевіряти жодних закладів з метою впевнитись, чи виконуються правила, чи все працює».

За поясненням чиновника, відповідні перевірки можуть здійснюватись лише раз на рік, що є малоефективним для повної гарантії безпеки відвідувачів.

Крім того, про проведення перевірки керівництво розважального закладу має декілька разів попереджатись ще за місяць до дати запланованого контролю. «І тому виникла ситуація, коли, з одного боку, є потреба, а з іншого – правила забороняють», – наголосив перший заступник голови Київської міськдержадміністрації.

За його словами, як тільки відповідний дозвіл міська влада отримає, вона розпочне проводити перевірки.

Внаслідок пожежі, що сталася в одному з нічних клубів російської Пермі в ніч на 5 грудня, загинула 141 людина.