Литвин закликає українців об’єднатися задля України

У вітанні з Новим роком і Різдвом Христовим Володимир Литвин згадує про президентські вибори як про «надзвичайно важливу – визначальну» подію в суспільно-політичному житті України, від результату яких, за його словами, «без перебільшення, залежить доля нашої Батьківщини».

«Життя знову і вкотре спробує випробувати нас, перевірити на міць державницьку спроможність України, громадянську потугу нації», – заявив він.

Литвин сподівається, що «наперекір усім стихіям, викликам, натискам усе ж торжествуватимуть тут визначальні, історично вигартувані, домінантні риси національного характеру: мудрість, виваженість, відповідальність».

Він закликав «сповна перейнятися цим спільним прагненням, згуртуватися навколо єдиної святої ідеї, скерувати свою енергію, волю, свідомість, творчі помисли, зусилля й устремління на досягнення омріяної мети – справдження демократичної, квітучої, заможної і могутньої України».

«Це наша історична повинність, заповідана поколіннями славних попередників, наш священний обов’язок перед дітьми і внуками», – наголосив Литвин.

Його новорічне звернення оголошене від імені Голови Верховної Ради, а оприлюднене одночасно на сайті Верховної Ради, сайті Народної партії, яку очолює Володимир Литвин, та на його особистому сайті.

Володимир Литвин також кандидує на виборах Президента 2010 року.