МЗС України наразi не має iнформацiї про жертви серед українцiв на Гаїтi

За iнформацiєю дипломатичних представництв України за кордоном, наразi серед жертв землетрусу на Гаїтi українцiв немає. Про це повiдомив заступник мiнiстра закордонних справ України Валерiй Чалий.

За його словами, одразу ж пiсля стихiйного лиха голова українського МЗС Петро Порошенко надiслав листа зi спiвчуттями колезi в Гаїтi, а також надав вiдповiднi доручення дипломатичних представництвам України на Кубi та в США.

«Посольство України на Кубi повiдомило про вiдсутнiсть на цей момент iнформацiї щодо можливої присутностi громадян України серед постраждалих вiд стихiйного лиха... За попередньою iнформацiєю посольства України в США, отриманої вiд постiйного представника України в ООН, серед загиблих спiвробiтникiв мiсiї ООН у Гаїтi громадян України немає», – заявив Чалий.

Вiн також повiдомив, що МЗС України встановило i пiдтримує постiйний контакт iз посольством Гаїтi на Кубi для отримання iнформацiї безпосередньо з тих країни, що найбiльше постраждали вiд землетрусу.

Загальна кількість жертв стихії, яка майже повністю зруйнувала столицю Гаїті, місто Порт-о-Пренс, за повідомленням офіційних представників, може перевищити сто тисяч людей.