Придністров’я готове розмістити в себе російські ракетні комплекси

Придністров’я готове розмістити на своїй території російські оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер». Про це лідер самопроголошеної республіки Ігор Смирнов сказав сьогодні в Москві.

Він нагадав, що раніше керівництво Придністров’я зверталося до Росії з проханням залишити свою військову присутність в регіоні «навіки».

«Ми не заперечуємо проти розміщення російських військ зі штатним або будь-яким іншим озброєнням для захисту придністровського, російського народу», – сказав Смирнов.

За його словами, рішення Румунії розмістити на своїй території елементи американської ПРО не буде чинником, що стабілізує ситуацію в регіоні.

Раніше керівництво Росії заявляло про готовність розмістити комплекси «Іскандер» в Калінінградській області, але відмовилася від цих планів після відмови США розміщувати елементи в Польщі і Чехії.

5 лютого Держдепартамент США підтвердив, що елементи американської системи протиракетної оборони заступлять на бойове чергування в Румунії вже до 2015 року.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер» здатний ефективно вражати вогневі засоби супротивника, об’єкти систем протиракетної і протиповітряної оборони, авіацію на аеродромах, центри управління і зв’язку, важливі об’єкти цивільної інфраструктури на дальності до 280 кілометри.

Самопроголошена Придністровська Молдавська Республіка є сепаратистським регіоном у межах міжнародно визнаної території Республіки Молдови.