У сутичках біля святинь у Єрусалимі є поранені

17 осіб, за різними повідомленнями, поранені в недільних сутичках біля мечеті Аль-Акса в Єрусалимі, серед них двоє ізраїльських поліцейських.

Поліція Ізраїлю ввійшла в неділю на територію святині в Єрусалимі, щоб затримати учасників акції протесту палестинців, які кидали камінням у туристів, котрих вважали єврейськими екстремістами.

Як сказав речник поліції Мікі Розенфельд, арештовані семеро демонстрантів, двоє поліцейських поранені.

Палестинські джерела, зі свого боку, заявляють і про принаймні 15 інших травмованих у сутичках.

Раніше в неділю поліція заявляла, що близько 20 чи 30 людей у масках, які кидали камінням у туристів, розігнали, не завдавши нікому травм і нікого не затримуючи.

Ідеться про місце в Єрусалимі, відоме юдеям як Храмова гора, на якій у давні часи стояв юдейський Храм. Після його остаточного руйнування римлянами, а потім завоювання цих місць арабами в 7-му столітті пагорб став святинею й для мусульман, які знають його як Шляхетну святиню. Там розташована третя найбільша святиня ісламу, мечеть Аль-Акса, і відомий своєю великою позолоченою банею храм Купола скелі, як вважають, найстаріша ісламська споруда у світі.

Останніми днями напруженість між Ізраїлем і палестинцями посилилася після того, як ізраїльський уряд вніс до переліку об’єктів національної спадщини дві інші святині на Західному березі Йордану, що його палестинці вважають за частину території своєї майбутньої держави.