Прес-служба Президента оприлюднила вітання до 8 березня

Вітаючи в суботу зі «Святом Весни» «найкращу половину України – наших матерів, дружин, дочок і сестер, берегинь нашого домашнього вогнища», Віктор Янукович, зокрема, заявив: «Ми всі – в боргу перед Вами, дорогі жінки. Держава винна Вам. Але ми виправимо це становище».

«Ми любимо Вас. Ми зачаровані Вами, дорогі жінки. Ми шануємо Вас. За Вашу терплячість, мудрість, вірність. За те, що у Вашому серці – любов», – мовиться в вітанні.

Цього ж дня напередодні свята Президент особисто привітав 39 українських жінок, яким вручив відзнаки і свідоцтва про присвоєння почесного звання «Мати-героїня». Також голова держави нагородив орденами і медалями видатних жінок. Зокрема, ордена Князя Ярослава Мудрого V ступеня удостоєні професор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Лариса Скорик та голова Всеукраїнської громадської організації «Конгрес ділових жінок України» Валентина Шевченко.

Напередодні український Музей історії жіноцтва, історії жіночого та гендерного руху оприлюднив звернення з метою «нагадати посадовцям та керівникам різних рівнів про справжній сенс цього свята – дня солідарності жінок у боротьбі за рівні права, щоб запобігти появі отих принизливих солодко-поблажливих привітань зі «святом вічної жіночності, весни і любові», якими нас щороку намагаються потішити владоможці».

Інститут «наполегливо просить» посадовців і керівників «під час відзначення свята 8 Березня – Міжнародного дня солідарності жінок у боротьбі за повні політичні, економічні та соціальні права – дотримуватися коректності у його трактуванні, не спотворювати справжнього змісту цього свята та не вводити в оману громадян України».