Янукович проситиме КСУ якнайшвидше розглянути процедуру формування коаліції

Президент України Віктор Янукович має намір просити Конституційний Суд невідкладно розглянути питання про внесення змін до Регламенту Верховної Ради в частині формування коаліції та оприлюднити висновок стосовно легітимності коаліції та уряду, які створюються в нових умовах.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це йшлося на зустрічі Януковича з послами країн «Групи восьми» та Європейського Союзу. За даними прес-служби, дипломати наголосили на важливості такого рішення.

«Посли підкреслили, що міжнародне співтовариство готове співпрацювати з новим керівництвом України з тим, щоб досягти стабільності і реалізації реформ», – йдеться в повідомленні.

9 березня 68 депутатів Верховної Ради попросили КСУ дати офіційне тлумачення порядку формування парламентської коаліції й статусу позафракційних депутатів.

Вчора парламент визначив у своєму регламенті, що коаліція – це об’єднання депутатських фракцій, депутатів, до складу якого входить більшість парламентарів від конституційного складу Верховної Ради.