МВФ іще не визначав дати поїздки своєї місії до України

Новий уряд України звернувся до Міжнародного валютного фонду з проханням поновити програму надання стабілізаційної позики, зупинену від минулого року, заявила в четвер у Вашингтоні чільна представниця МВФ.

Але, як сказала журналістам на брифінгу директор міжнародних відносин МВФ Керолайн Аткінсон, жодної дати поїздки місії Фонду до Києва не встановлено.

Щоб поновити надання позики на загальну суму в майже 16 з половиною мільярдів доларів, українська влада має досягти домовленості з МВФ про наступні кроки, що їх уряд плануватиме здійснити за програмою співпраці, на яку Фонд даватиме кошти.

Україна вже отримала майже 11 мільярдів із суми цієї позики, але надання чергового траншу в 3 мільярди 800 мільйонів доларів відкладається від листопада минулого року через розбіжності в тодішній українській владі щодо бюджету на 2010 рік.

Останнім часом чільні українські урядовці, як-то перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова чи віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко, вже заявляли, що місія Міжнародного валютного фонду прибуде до України «наступного тижня» або «наприкінці березня».