Івано-Франківський ляльковий театр відзначає 65-річчя

Для яскравого дитинства потрібен ляльковий театр. Такі слова звучали сьогодні на відзначенні 65-річчя Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки, яке вирішили провести саме у Міжнародний день театру.

Були вітання представників влади, творчих спілок, меценатів та глядачів. Організована експозиція світлин з історії театру. Концертні номери підготували актори, які довели, що вони справді талановиті.

Театр ляльок у Станіславі був створений на початку березня 1945 року, а вже наприкінці квітня відбулася перша прем’єра вистави за п’єсою Н. Гернет «Гусеня».

Більше 30 років директором театру був Зіновій Борецький, який чимало сил доклав до того, щоб театр мав своє сучасне приміщення.

Гордістю прикарпатських ляльковиків є і перемоги на міжнародних фестивалях, і власний фестиваль «Обереги». Театр є партнером програми «Культура Євросоюзу».

В репертуарі більше 30 постановок, є і вистави для дорослих – «Над прірвою у житі» Селінджера, «Скрипаль на даху» за мотивами повісті Шолом-Алейхема.

Сьогоднішні урочистості не відмінили звичного режиму роботи театру. Дітям показали виставу «Сумна весела казка».