БЮТ заявляє про тиск на суддiв КСУ

Лiдер фракцiї БЮТ Iван Кириленко заявляє про тиск на суддiв Конституцiйного Суду при розглядi подання щодо конституцiйностi формування нової коалiцiї в парламентi. Про це вiн сказав у понедiлок на засiданнi погоджувальної ради парламенту.

Кириленко нагадав, що КСУ вже ухвалював рiшення з питання про формування коалiцiї. «Ми розумiємо, що рiшення може бути таким самим, як i було, тому знаємо, що чиниться тиск на суддiв Конституцiйного Суду з усiх боків… Ми захищатимемо всiма способами, якi у нас є, публiчний, прозорий розгляд цього питання – для того, щоб суспiльство знало, наскiльки конституцiйним було дiйство у Верховнiй Радi», – сказав лiдер фракцiї БЮТ.

Зі свого боку, голова Верховної Ради Володимир Литвин, коментуючи виступ Кириленка, заявив: «Давайте не будемо захищати Конституцiйний Суд, давайте дамо можливiсть Конституцiйному Суду працювати».

9 березня Верховна Рада визначила у своєму регламенті, що коаліція – це об’єднання депутатських фракцій та окремих депутатів. Того ж дня 68 депутатів Ради від Партії регіонів направили до КСУ конституційне подання, в якому попросили дати офіційне тлумачення порядку формування парламентської коаліції і статусу позафракційних депутатів.

Депутати від фракції БЮТ також направили до Конституційного Суду подання з проханням оцінити конституційність визначення коаліції об’єднанням фракцій і депутатів.